Mezun Durumundaki Öğrencilerin Stajları Hk. (Güncelleme: 23.02.2021)

Yazar: makmuhendislik.web | Tarih: 23 Şubat 2021

GÜNCELLEME 23.02.2021

Staj raporunu teslim eden mezun durumdaki öğrencilerin dersi geçtiğine dair notları bahar yarıyılı ders kayıtları başladığı için sisteme girilemeyip, not bildirim formu ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na iletilmiştir. Bu öğrenciler, staj notları sisteme işlendiğinde mezuniyet işlemlerine başlayabilirler. 2020-2021 Bahar yarıyılı için harç ödenmemeli ve staj seçimi yapılmamalıdırlar.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Senatosunun 25.06.2020 tarihli 2020/180 sayılı kararına göre, mezun durumundaki öğrencilerin stajları uzaktan öğretim yoluyla ödev veya proje şeklinde yapılarına imkân verilmiştir. Mezun durumundaki öğrencilerin(tek staj dersi kalan öğrenciler), staj çalışması olarak aşağıdaki konulardan biriyle ilgili ödev raporu hazırlayıp, 19.02.2021 tarihini saat 23:59 ‘a kadar Arş.Gör. Erkan ÖZTÜRK’e mail olarak WORD ve PDF formatında göndermeleri gerekmektedir. Mezun durumunda olmayan öğrenciler ise stajlarını 2021-2022 eğitim-öğretim yılında tamamlayacaktır.

Konular:

1. Talaşlı imalat yöntemleri
  2. Döküm teknolojisi
  3. Yenilenebilir enerji kaynakları
  4. İleri imalat yöntemleri
  5. Motorlu araçlarda yeni teknolojiler
  6. Transport teknikleri
  7. Bakım onarım teknikleri
  8. Makine mühendisliğinde Endüstri 4.0

Dikkat edilecek hususlar:

•Hazırlanacak raporlar bilimsel rapor formatında olmalıdır.(Tez yazım kurallarına uygun)

•Raporlar özgün olarak hazırlanmalıdır (Turnitin programıyla benzerlik kontrolü yapılacaktır). %30’dan fazla benzerliğe sahip raporlar değerlendirmeye alınmayacaktır. İntihalden kaçınılmalı ve kaynaklar metin içerisinde tez yazım kuralına göre atıf verilmelidir.

•Hazırlanacak raporlar 20 ile 50 sayfa arasında olmalıdır.