Ders Kayıtları Hakkında (Güncelleme: 21.02.2021)

Yazar: makmuhendislik.web | Tarih: 17 Şubat 2021

Not ve Ders Kayıt sistemine bölümümüzden herhangi bir müdahale yapılamamaktadır. Harf notlarının başarı notları açıklandıktan birkaç gün sonra görünmesi üniversitemizin belirlediği bir durumdur. Sisteminizde görünmeyen fakat almanız gereken derslerin görünmeme nedeni de sistemsel arızalardır.

Lütfen almanız gereken dersleri lisans öğretim planından kontrol ediniz. (Öğretim Planı)

1. Sınıf Öğrencilerinin Ders Kayıtları Hakkında

  • MAK102 Bilgisayar Destekli Çizim dersini alabilmek için öncelikle MAK101 Teknik Çizim dersini başarıyla tamamlamış olmanız gerekmektedir. Öğretim planında ön koşullu dersler belirtilmektedir. (Öğretim Planı)

  • 11.10.2017 tarihli yönetmeliğe göre genel ağırlıklı not ortalaması 3.50 ve üzerinde olmayan öğrenciler üst sınıftan ders alamamaktadır. (OMÜ Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği)

Danışman incelemesine göndermiş olduğunuz dersleriniz bu kurallara göre düzenlenerek onaylanmıştır.

4. Sınıf Öğrencilerinin Ders Kayıtları Hakkında

  • Seçmeli ders tercihlerinde sorun yaşayan ve ders kaydını yapamayan öğrenciler aşağıdaki bağlantıda yer alan formu doldurmalıdır.
    FORM

  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersini seçmediğiniz için kaydınızı onaya gönderemiyorsanız ve eğer krediniz varsa bu dersi de ekleyip gönderdikten sonra sistemden danışmanınıza mesaj atınız ya da Arş. Gör. Cengiz Görkem Dengiz ile irtibata geçiniz, dersiniz kesin kayıt sırasında silinecektir.