“Bu Gençlik İyi İş Çıkarabilir" Projesi Kursiyer Alımının Uzatılması Hk. (18/01/2024)

Yazar: makmuhendislik.web | Tarih: 18 Ocak 2024

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi Cenk GEZEGİN yürütücülüğünde sürdürülen, Avrupa Birliği ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) eş finansmanıyla yürütülen olan “Bu Gençlik İyi İş Çıkarabilir” isimli projeye(Proje hakkında detaylı bilgi ekteki web adresinden edinilebilir.) asil ve yedek kursiyer eksiklerinden dolayı, yeni kursiyer başvurusu devam etmektedir.

Proje kapsamında yapılacak eğitim faaliyetleri için asil ve yedek kursiyer eksiklerinden dolayı, başvurular devam etmektedir. Aşağıda bulunan başvuru için gerekli evrakları (neetpro@omu.edu.tr) adresine mail atarak ve sonrasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2. katta bulunan proje ofisine şahsen gelerek, yazılı ve sözlü sınavları gerçekleştirilecektir.

PROJE GENEL BİLGİLERİ

Sanayicinin üç ana başlıktaki ihtiyaçları için gerekli nitelikli personel ihtiyacıdır.

1- Yeni ürün tasarımı ve üretimi için bilgisayar destekli tasarım ve üretim (CAD/CAM)

2- Daha verimli ve rekabetçi olabilmeleri için endüstriyel otomasyon (Endüstri 4.0) ve bakım

3- Sürdürülebilir ve ekolojik büyüme için yenilenebilir enerji.

Ayrıca proje inovasyon ve girişimcilik konularında eğitim ve bütünleştirici faaliyetler ile sanayinin gelişen güncel teknoloji ve yenilikçi ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikli personel ihtiyacını karşılamaya yöneliktir. Proje kapsamında TR83 bölgesinde yaşayan toplam 60 NEET’e (20 kişiden oluşan üç grup) aşağıdaki başlıklarda eğitimler düzenlenerek istihdam edilebilirlikleri arttırılacaktır.

1- Bilgisayar destekli tasarım ve üretim

2- Endüstriyel otomasyon

3- Yenilenebilir enerji

Projeye kursiyer olarak başvuru yapabilecek kişilerin özellikleri;

1– 15-29 yaşları arasında işsiz ve hali hazırda eğitim almıyor olmak,

2– Samsun, Amasya, Tokat, Çorum illerinde ikamet etmek,

3– Elektrik, Elektronik, Makine, Mekatronik, Enerji ve benzeri alanlarda lisans, önlisans veya lise mezunu olmak,

4– Yukarıdaki bölümlerin haricinde projedeki eğitim faaliyetleri ile uyumlu farklı bölümlerden mezun olmak.

Proje Web Adresi